Trampovi advokati se sastali sa specijalnim istražiteljem Smitom

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 18:31

Trampovi advokati se sastali sa specijalnim istražiteljem Smitom

Advokati bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa stigli su danas u kancelariju specijalnog istražitelja Džeka Smita.

Advokati su stigli u kancelariju specijalnog istražitelja na dan kada se sastaje velika porota kako bi istražila Trampove pokušaje da poništi poraz na predsedničkim izborima 2020. godine.

Nije neuobičajeno da se advokati odbrane sastanu sa saveznim tužiocima, u nadi da će ih ubediti da ne podižu optužnicu protiv njihovog klijenta, navodi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Trampovi advokati su se prethodno sastali sa zvaničnicima ministarstva pravde, uključujući Smita, pre nego što ga je velika porota u Majamiju optužila za zadržavanje poverljivih dokumenata.

Bivši američki predsednik je 18. jula objavio da je primio pismo od Smita u kojem se navodi da je on meta njegove istrage, koja se odnosi na događaje koji su doveli do upada Trampovih pristalica u Kapitol 6. januara 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Proširena optužnica protiv Trampa za neovlašćeno zadržavanje poverljivih dokumenata

Izvor: VOA, 27.Jul.2023

Tužilaštvo je proširilo krivični postupak protiv Donalda Trampa, podnoseći nove optužbe protiv bivšeg američkog predsednika i jednog od njegovih zaposlenih, u postupku za neovlašćeno zadržavanje poverljivih dokumenata. U proširenoj optužnici navodi se da su Tramp i njegov zaposleni Karlos...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.