Trampov odlazak u Davos NEIZVESTAN: Finansijska blokada federalne vlade SKUPO ĆE GA KOŠTATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2018, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov odlazak u Davos NEIZVESTAN: Finansijska blokada federalne vlade SKUPO ĆE GA KOŠTATI

Sledeće nedelje će biti održan Svetski ekonomski forum u Davosu u Švajcarskoj

Odlazak američkog predsednika Donalda Trampa u Davos, u Švajcarskoj, gde će sledeće nedelje biti održan Svetski ekonomski forum, sada je neizvestan zbog delimične finansijske blokade federalne vlade, rekao je danas direktor za budžet Bele kuće Mik Malveni.

Pročitajte i: 

Tramp je već otkazao odlazak u svoju rezidenciju na Floridi, koji je bio planiran za ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vikend, a tu odluku je doneo nakon što protekle noći u Kongresu demokrate i republikanci nisu postigli dogovor o finansiranju federalne vlade.

- Predsednik sada neće ići na Floridu, a o Davosu, kako iz perspektive predsednika tako i iz perspektive Kabineta, biće odlučeno na dnevnoj bazi - rekao je Malveni, prenosi Rojters.

Prema prvobitnom planu, Tramp treba da održi završni govor na Svetskom ekonomskom forumu koji se od 23. do 26. januara održava u švajcarskom zimskom centru Davosu, a okupiće šefove država, predstavnike civilnog društva, akademike i mnoge javne ličnosti.

Američka vlada ušla je od ponoći u finansijsku blokadu nakon što demokrate i republikanci nisu uspeli da postignu dogovor o rebalansu budžeta za koji su demokrate htele da vežu takozvani program DAKA (DACA), donet u vreme Baraka Obame a koji imigrantima koji su ilegalno došli u SAD kao maloletni i odrasli u Americi omogućava da produžavaju boravak na svake dve godine dok njihov status ne bude trajno rešen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.