Tramp zbog Rusa na optuženičkoj klupi? Čeka se reakcija američkog predsednika, a pitanja se već znaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2018, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp zbog Rusa na optuženičkoj klupi? Čeka se reakcija američkog predsednika, a pitanja se već znaju

Fama oko izbora 2016. još uvek traje

Specijalni savetnik koji vodi istragu o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine, Robert Maler, izneo je mogućnost da će američkom predsedniku Donaldu Trampu biti poslat sudski poziv, saopštio je Trampov lični advokat Džon Daud.

Pročitajte i:

Za sada, kako navodi AP, nije jasno koliko je realna mogućnost da se Trampu uruči sudski pozivi, niti je poznato zbog čega bi tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio pozvan da svedoči pod zakletvom.

Čak i da Maler uputi Trampu sudski poziv, predsednik bi mogao da se žali na sudu ili da odbije da odgovara na pitanja, što mu omogućava Peti amandman američkog Ustava, odnosno zaštita od samoinkriminisanja.

Procurela je i lista mogućih pitanja predsedniku, što je Tramp nazvao "sramnim".

Lista predstavlja očekivanja Trampovih advokata o mogućim pitanjima koja bi bila postavljena američkom predsedniku.

"Njujork tajms" objavio je list od oko 50 mogućih pitanja za američkog predsednika.

Prema listi, Trampu bi bila postavljena pitanja od toga koji motivi stoje iza otpuštanja bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija do toga kakve kontakte sa Rusima je imala njegova kampanja.

AP navodi da pitanja ukazuju na to da Maler i dalje traži dokaze o mogućoj saradnji Trampove kampanje sa Rusima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampu se sprema sudski poziv?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2018

Specijalni savetnik koji vodi istragu o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine, Robert Maler, izneo je mogućnost da će američkom predsedniku Donaldu Trampu biti poslat sudski poziv, saopštio je Trampov lični advokat Džon Daud...Za sada, kako navodi AP, nije jasno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.