Tramp se obrušio na Megan i Hari: “ONI MORAJU DA PLATE”

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se obrušio na Megan i Hari: “ONI MORAJU DA PLATE”

- SAD neće plaćati njihovo obezbeđenje. Oni moraju da plate - napisao je Tramp.

Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru u nedelju poručio princu Hariju i Megan Markl da sami moraju platiti svoje obezbeđenje ako se presele u Sjedinjene Američke Države.

Njegov tvit je izgleda reakcija na vesti da se par sa sinom Arčijem preselio sa kanadskog ostrva Vankuver, gde su privremeno boravili po napuštanju kraljevskih dužnosti i Velike Britanije, u Los Anđeles.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Američki predsednik stekao je utisak da će kraljevski par zatražiti od SAD da plati njihovo obezbeđenje iz članka u "Dejli mejlu", koji pozivajući se na "izvor iz kraljevskih krugova" navodi da će par apelovati na predsednika za zaštitu.

Megan i Hari su kasnije u nedelju odgovorili na te glasine, u saopštenju poslatom Krisu Šipu, kraljevskom dopisniku za britansku televiziju ITV. Oni su naveli da su "sklopili privatno finansirane bezbednosne aranžmane" i da "ne planiraju" da traže pomoć od SAD.

Tramp međutim nije bio jedina poznata figura koja je reagovala na pisanje "Dejli mejla". Američka voditeljka i autorka Megan Mekejn navela je na Tviteru da "američki poreski obveznici ne bi trebalo da plaćaju ovaj račun ni pod kojim uslovima, posebno u ovo doba krize".

Dok su Hari i Megan boravili u Kanadi, koja je deo Britanskog Komonvelta, tamošnja vlada je neko vreme pomogla u plaćanju njihovog obezbeđenja ali je to sada okončano.

- Kako su vojvoda i vojvotkinja trenutno priznati kao međunarodno zaštićene osobe, Kanada ima obavezu da obezbedi pomoć u obezbeđenju po potrebi - navodi se u saopštenju iz kanadske Kancelarije ministra za javnu bezbednost.

Hari i Megan su zvanično će okončati svoje kraljevske dužnosti sutra 31. marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.