Tramp proglasio stanje PRIRODNE KATASTROFE na Floridi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp proglasio stanje PRIRODNE KATASTROFE na Floridi!

To je od predsednika SAD prethodno zatražio guverner Floride Rik Skot

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je da se na Floridi proglasi stanje prirodne katastrofe i naložio federalnu pomoć ovoj državi pogođenoj uraganom Irma. .

Foto: Profimedia

Proglašenje stanja prirodne katastrofe znači da građani i biznismeni mogu da se prijave za sredstva za privremeni smeštaj i popravku domova, pozajmice sa niskim kamatnim stopama kako bi pokrili gubitke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog neosigurane imovine i druge programe.

Foto: Reuters

Federalna vlada će takođe nadoknaditi okruzima troškove za vanredne zaštitne mere uključujući evakuaciju i smeštaj ugroženih, kao i sredstva za uklanjanje ruševina, prenosi Rojters. Tramp je najavio da će posetiti Floridu što pre bude moguće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.