Tramp poslao državnog sekretara među Saudijce: Ubistvo Kašogija BEZ PRIZNANjA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp poslao državnog sekretara među Saudijce: Ubistvo Kašogija BEZ PRIZNANjA (FOTO)

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da saudijski lideri snažno negiraju da znaju bilo šta o onome što se dogodilo u njihovom konzulatu u Istanbulu tokom posete saudijskog novinara koji živi u SAD Džamala Kašogija

Oni su istovremeno obećali ozbiljnu i verodostojnu istragu, prenosi Rojters.

- Prilikom svakog od današnjih sastanaka, saudijsko rukovodstvo je odlučno negiralo da zna bilo šta o onome što se dogodilo u njihovom konzulatu u Istanbulu - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naveo je Pompeo u utorak, u saopštenju iz Saudijske Arabije.

On je dodao da je njegova procena sa tih sastanaka da postoji ozbiljna posvećenost kako bi se utvrdile sve činjenice kao i odgovornost za ono što se desilo.

Američki državni sekretar Majk Pompeo doputovao je u utorak u prestonicu Saudijske Arabije, Rijad, kako bi sa saudijskim kraljem Salmanom razgovarao o nestanku novinara Džamala Kašogija, javlja Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je Pompea da se sastane sa saudijskim kraljem pošto je Kašogi, kolumnista "Vašington posta", nestao nakon što je pre dve nedelje ušao u saudijski konzulat u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za venčanje.

Bi-Bi-Si navodi da će, posle posete Rijadu, Pompeo posetiti Tursku gde je Kašogi poslednji put viđen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra.

Pratite nas i na našem Instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.