Tramp o sastanku sa Putinom: Moguće je da ćemo se sresti

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp o sastanku sa Putinom: Moguće je da ćemo se sresti

Predsednik SAD menja politiku prema Rusiji?

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da bi uskoro mogao da se sastane s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Pročitajte i:

- Moguće je da ćemo se sresti - rekao je Tramp u petak u programu televizijskog kanala "Foks njuz" odgovarajući na pitanje da li bi mogao uskoro da se sastane s ruskim predsednikom.

Tramp je ponovio da, prema njegovom mišljenju, Rusija treba da se vrati u sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << G7 i da se, samim tim, obnovi format "Velike osmorke".

Mediji su ranije preneli da je američki predsednik liderima "Velike sedmorke" na samitu grupe koji je nedavno održan u Kanadi rekao da Krim pripada Rusiji.

- Donald Tramp je rekao liderima G7 da je Krim ruski zbog toga što svi koji tamo žive govore ruski - rekao je diplomatski izvor i dodao da je američki lider postavio pitanje o podršci "Velike sedmorke" Kijevu, izjavivši da je "Ukrajina jedna od najkorumpiranijih zemalja u svetu".

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je ranije danas da su Moskva i Vašington u bliskom kontaktu u vezi s nizom pitanja, među kojima je i sastanak Putina i Trampa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.