Tramp nepodoban da bude predsednik, nadgledaćemo ga

Izvor: B92, 18.Jun.2020, 20:08

"Tramp nepodoban da bude predsednik, nadgledaćemo ga"

Predsedavajuća američkog Predstavničkog doma izjavila je da otkrića u knjizi Džona Boltona pokazuju da je Tramp nepodoban i nepripremljen da bude predsednik.

Nensi Pelosi je najavila da će demokrate u Predstavničkom domu nastaviti da nadgledaju njegov rad i ponašanje.

"Predsednik Tramp je nedvosmisleno etički nepodoban i intelektualno nepripremljen da bude predsednik SAD. To izgleda nije važno republikancima u američkom Senatu", rekla je Pelosi na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare.

Ona je rekla da je u konsultacijama sa vodećim demokratama o tome da se Džon Bolton pozove da svedoči, prenosi Rojters.

Bolton u svojoj novoj knjizi tvrdi da je Tramp prošle godine pitao kineskog predsednika da mu pomogne da pobedi na ovogodišnjim izborima, preneo je CNN. B

oltonova knjiga "U prostoriji u kojoj se dogodilo" je već mesecima predmet pravnog spora između Bele kuće i bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost. Sukob je eskalirao u utorak nakon što je Trampova administracija na sudu pokušala da Boltonu oduzme zaradu na knjigu i da zaustavi njeno objavljivanje, tvrdeći u optužbi da je prekršio ugovor o poverljivosti informacija i da je na taj način rizikovao nacionalnu bezbednost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.