Tramp i Putin će se sastati u žutoj Predsedničkoj palati

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Putin će se sastati u žutoj Predsedničkoj palati

Prvi zvanični sastanak dvojice lidera

Samit između američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina, 16. jula u Helsinkiju, biće održan u žutoj Predsedničkoj palati iz 19. veka, saopštili su danas finski zvaničnici.

Pročitajte i:

Kako se navodi, to je jedna od zvaničnih rezidencija finskog predsednika sa pogledom na Baltičko more i nalazi se u blizini trga Market.

Prema protokolu, Tramp i njegova supruga Melanija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imaće u ponedeljak ujutru odvojeni radni doručak sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom i njegovom suprugom Jeni Haukio.

Putin i Tramp do sada su se sreli dva puta, na marginama međunarodnih skupova, a susret u Helsinkiju je prvi zvanični sastanak dvojice lidera.

Na istom mestu sastali su se 1990. godine američki predsednik Džordž H.V. Buš i predsednik ŠSR-a Mihail Gorbačov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.