Traktori na putevima pod pojačanom kontrolom policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traktori na putevima pod pojačanom kontrolom policije

BEOGRAD - U prvih osam meseci ove godine, u 297 saobraćajnih udesa u kojima su učestvovali traktori i druga poljoprivredna vozila, u Srbiji je poginulo 30 osoba dok je 377 povređeno, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Samo u poslednjih 10 dana u osam saobraćajnih nesreća poginulo je pet, dok je šest osoba zadobilo telesne povrede.

Dovesti u ispravno stanje

U cilju smanjenja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju traktori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i druga poljoprivredna vozila, MUP upozorava vozače i putnike koji se prevoze na ovim vozilima da se striktno pridržavaju propisa.

Kako je navedeno, do ovih saobraćajnih nezgoda najčešće dolazi zbog nestručnog i nesmotrenog upravljanja traktorom ili drugim poljoprivrednim vozilima, posebno na šumskim putevima i putevima sa velikim uzdužnim nagibom, kao i usled umora i konzumiranja alkohola, tehničke neispravnosti vozila i nepravilnog prevoženja ljudi i tereta.

S obzirom na izraženu ugroženost ove kategorije učesnika u saobraćaju na putevima na kojima se odvija intenzivniji saobraćaj u sezoni poljoprivrednih radova, iz MUP-a su apelovali na vozače da svoje traktore i druga vozila dovedu u tehnički ispravno stanje i ne dozvole da se na putevima nađu neosvetljeni u noćnim časovima i uslovima slabije vidljivosti.

Svetla i žmigavci - naročito

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava i vozače ostalih vozila da svoju vožnju prilagode osobinama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i očekivanom prisustvu poljoprivrednih vozila na putevima.

U narednom periodu saobraćajni policajci pojačano će kontrolisati ispravnost traktora, motokultivatora i drugih poljoprivrednih vozila, koja su uključena u saobraćaj.

Saobraćajna policija kontrolisaće ispravnost i pravilnu upotrebu svetlosnih i svetlosno-signalnih uređaja na poljoprivrednim vozilima i poštovanje pravila saobraćaja, najavljeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.