Trajković pisao Vučiću: Ništa obećano niste nam ispunili

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković pisao Vučiću: Ništa obećano niste nam ispunili

Član Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma (SNF) i nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Momčilo Trajković obratio se Aleksandru Vučiću otvorenim pismom u kom je naveo da predsednik Srbije nije ispunio, kako kaže, "ama baš ništa" što je obećao na sastanku s delegacijom SNF u januaru, nakon ubistva Olivera Ivanovića.

Obećali ste da ćete "podići svaki kamen“ u istrazi ubistva Olivera Ivanovića kako bi se našle ubice i nalogodavci, a 200 dana je prošlo, Vi ni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << reči o tome, stoji u pismu Trajkovića. "Razgovarali smo i o predizbornom video-spotu u kome je Oliver optužen za veleizdaju i sa kojim mu je stavlјena "meta na čelo"...  Ako niste u mogućnosti da pronađete Oliverovog ubicu, siguran sam da bi za jedan dan mogli da saopštite ko su kreatori i nalogodavci tog gnusnog video spota koji je dao za pravo da takvog čoveka, kako je predstavlјen u javnosti, svako može da ubije. Na tom planu do danas ništa niste učinili".

Između ostalog, Trajković navodi da je na sastanku bilo reči i o strahu koji se u srpski narod uvukao nakon Ivanovićevog ubistva. "Sami ste istakli, citiram: "Tog Radoičića, kojeg sad neki pominju, nikada u životu nisam video i ne znam ni ko je to", navodeći imana još nekih lјudi sa kojima Vas navodno povezuju, a koje ste možda negde jednom sreli. Nije prošlo ni tri meseca od našeg razgovora, uz Vaš blagoslov, taj čovek koji je i do tada bio Vaš glavni pregovarač, imenovan je za potpredsednika tzv. Srpske liste", naveo je član Predsedništva SNF.

Trajković tvrdi da je Vučić obećao svoje i prisustvo direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića na okruglim stolovima sa kosovskim Srbima, ali da do toga nije došlo. Tvrdi da je 7. marta zakazan okrugli sto u Lapljem Selu, i da se Đurić, iako je termin bio prilagođen njemu, nije pojavio, uz obrazloženje, kako navodi Trajković "da je imao preča posla".

"Na našu primedbu da se dijalog o Kosovu ne može voditi bez nas Srba sa Kosova i Metohije, sami ste rekli, citiram Vas: "Organizovaćemo okrugli sto polovinom marta. Ni na jednom nisam bio, na taj ću lično doći i ako treba ja ću da predsedavam". Uporno sam dva meseca insistirao da se okrugli sto zakaže i sa kabinetom za organizovanje dijaloga, na njihov predlog, dogovorili datum (12. maj), kako bi termin bio usaglašen sa vašim obavezama. Pozvan je i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM. Sa Kosova i Metohije tog dana u Beograd došlo je nas 32, među njima 12 doktora nauka. Međutim, na skupu nema ni Vas ni direktora Kancelarije za KiM. Nema ni obrazloženja", piše Momčilo Trajković.

Trajković je, između ostalog, naveo da je tada delegacija predložila Zakon o fondu za Kosovo i Metohiju kojim bi se, kako kaže, institucionalno i osmišljeno podržao opstanak Srba, ali i povratak interno raseljenih, kao i da su doneli nacrt Državnog saveta za Kosovo i Metohiju koji bi osnovala Vlada Srbije. Iako je, prema rečima Trajkovića, te predloge predsednik ocenio konstruktivnim, a fond i "odličnim", ni o tim pitanjima, tvrdi član predsedništva SNF, nije održao reč.

Otvoreno pismo u celosti prenosi portal Kossev.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trajković uputio pismo Vučiću; SL: Pljuje državu i Srbe

Izvor: B92, 30.Jul.2018

Član predsedništva Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću...Potom se oglasila i Srpska lista, koja je navode bivšeg srpskog potpredsednika okrakterisala kao ”udar na predsednika”...Povod za pismo je susret delegacije SNF-a...

Nastavak na B92...

Srpska lista: Trajković udario na pregovarački tim i na Vučića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2018, 10:20

Nakon otvorenog pisma člana Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma (SNF) i nekadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije Momčila Trajkovića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom je naveo da predsednik Srbije nije ispunio, kako kaže, "ama baš ništa" što je obećao na sastanku s delegacijom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.