Trajković: Treba da prihvatimo Tačijevu ponudu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2010, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Treba da prihvatimo Tačijevu ponudu

Rada Trajković, bivša funkcionerka Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije, smatra da Srbi treba da prihvate ponudu Prištine o autonomiji na severu, mada je ta ponuda "više provokacija nego iskrena namera" privremenih kosmetskih vlasti.

"Mislim da je ponuda Prištine o autonomiji srpske nacionalne zajednice na severu Kosmeta više provokacija nego iskrena namera Prištine. Predstavnici Srba bi je međutim, trebalo da prihvate, jer podela Kosmeta nije realna opcija pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nema većinsku podršku u međunarodnoj zajednici", izjavila je Trajkovićeva za novosadski "Dnevnik".

Ona je dodala da predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji moraju ovog puta biti mudriji prema Prištini, poučeni greškama koje su činili u prošlosti.

"Priština ponudom o autonomiji očigledno igra na kartu da je Srbi odbiju, da bi se potom, uz podršku međunarodne zajednice, pristupilo radikalnijim metodama sređivanja situacije na severu Kosmeta. Ukoliko ta ponuda ne bude prihvaćena, onda ću biti veoma zabrinuta za opstanak srpske zajednice na Kosmetu", navela je Trajkovićeva, koja je direktorka Doma zdravlja u Gračanici.

Nedavno izneta ponuda privremenih vlasti u Prištini Srbima na Kosovu i Metohiji podrazumeva autonomiju, kao i specijalni status severnih opština, u kojima je dominantna srpska nacionalna zajednica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.