Tragičan kraj potrage za nestalim strancem na Durmitoru: Pronađen mrtav na vrhu Šljeme

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 21:55

Tragičan kraj potrage za nestalim strancem na Durmitoru: Pronađen mrtav na vrhu Šljeme

Mladić, strani državljanin, koji se juče tokom jutarnjih sati izgubio na Durmitoru nakon opsežne potrage pronađen je mrtav u predelu vrha Šljeme.

Čekaju se rezultati obdukcije i identifikacije, kako bi se zvanično utvrdio identitet poginulog.

"Jedna muška osoba je nastradala u masivima Durmitora. Njegovo telo uočeno je iz vojnog helikoptera, koji je danas zajedno sa članovima Gorske službe spašavanja poslat u potragu za nestalim licem", potvrđeno je u Upravi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije.

Inače, Šljeme (2.455 mnm) je treći po visini vrh Durmitora, odmah posle Bobotovog kuka ( 2.522 ) i Bezimenog vrha ( 2.487 ) i moglo bi se reći da ustvari nije vrh već dio planinskog masiva Durmitor.

Nadležni još jednom apeluju na sve planinare da vode računa o svom kretanju i da to nikako ne čine van obeleženih staza, kao i da budu u pratnji lica koje poznaje teren, ali i adekvtano odeveni i obuveni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pronađeno telo na Durmitoru: Sumnja se da je reč o mladiću koji je juče nestao, čeka se identifikacija

Izvor: Blic, 03.Avg.2023

Mladić, strani državljanin, koji se juče tokom jutarnjih sati izgubio na Durmitoru nakon opsežne potrage sumnja se da je pronađen mrtav u predelu vrha Šljeme. Čekaju se rezultati obdukcije i identifikacije, kako bi se zvanično utvrdio identitet poginulog.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.