Tragičan bilans stampeda u Indoneziji: Pregaženo 32 dece VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 11:18

Tragičan bilans stampeda u Indoneziji: Pregaženo 32 dece VIDEO/FOTO

Vlada Indonezije saopštila je danas da je 32 dece izgubilo život u jezivom stampedu na fudbalskoj utakmici u Indoneziji.

Prvi podatak bio je da je sedamnaestoro dece stradalo, međutim, pokazalo se da je tokom vikenda za nama taj broj skoro duplo veći.

Deca koja su poginula starosti su od 3 do 17 godina, preneo je Rojters.

"Moja porodica i ja nismo mislili da će ovako ispasti", rekla je Enda Vahjuni, starija sestra dvojice dečaka, Ahmada Kahija (15) i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mihameda Farela (14, koji su izgubili život u stampedu.

"Voleli su fudbal, ali nikad nisu uživo gledali aremu naAremu na stadionu Kandžuruhanu, ovo im je prvi put", dodala je očajna devojka.

Podsetimo, na fudbalskoj utakmici u Indoneziji tamošnja dva najveća kluba došlo je do velike tragedije. Prema poslednjim izveštajima život je izgubilo 125 ljudi, a oko 200 ih je lakše ili teže povređeno.

Deca su bila uzrasta od tri do 17 godina, preneo je Rojters. Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povređene u stampedu u nedelju na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java.

Do haosa je došlo tokom sukoba dva najveća indonežanska kluba Areme i Persebaje (2:3) u koji se umešala policija. Pripadnici snaga bezbednosti ispalili su suzavac i onda je nastao pravi stampedo.

Pristalice domaćih su utrčale na teren i krenuli ka gostujućim navijačima, pa je policija morala da reaguje. Ljudi su panično bežali, a u svem tom haosu navijači su ili izgaženi ili su se ugušili prenele su lokalne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.