Tragedija u Tuzli, kuća propala u zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2010, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u Tuzli, kuća propala u zemlju

TUZLA -

U klizištu u kome je na području tuzlanske opštine u BiH, u zemlju propala dvospratna kuća, smrtno su stradale tri osobe iz porodice Salkić - Zilka, Safija i Nermin.

Spasilačke ekipe su uspele da izvuku Ćamila Salkića, koji je zadobio lakše povrede.

Kuća u kojoj se u trenutku klizišta, jutros oko četiri sata nalazila četvoročlana porodica, Ćamil, njegova majka Safija, supruga Zilka i sin Nermin, propala je oko 50 metara od mesta gde se nalazila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuća.

Klizište se na tom području aktiviralo oko 04. 00 sata i četvoročlana porodica je ostala zarobljena.

Njihova dvospratna kuća je skliznula oko 50 metara od mesta na kome se nalazila i zatrpana je zemljom do krova.

Klizištem je ugroženo još 14 stambenih objekata, a u popodnevnim satima izmešteno je 14 porodica sa 46 osoba iz ugroženih objekata.

Na predlog Opštinskog štaba civilne zaštite Tuzla, doneta je odluka o proglašenju stanja prirodne nepogode zbog klizanja tla na području te opštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.