Tragedija sve veća: Preminulo još sedam žrtava nesreće u Bukureštu

Izvor: Blic, 07.Nov.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija sve veća: Preminulo još sedam žrtava nesreće u Bukureštu

Još sedam osobe preminulo je danas od povreda zadobijenih pre nedelju dana u eksploziji u noćnom klubu u Bukureštu, čime je broj žrtava povećan na 39, saopštile su vlasti Rumunije.

Dve osobe umrle su na Klinici za opekotine, dok je jedan muškarac preminuo u Univerzitetskoj bolnici u Bukureštu.

Dve osobe koje su bile poslate u Holandiju na specijalno lečenje takođe su podlegle povredama, a jedna žrtva preminula je u bolnici u bukureškom okrugu Floreska. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Oko stotinu ljudi i dalje je hospitalizovano zbog posledica požara koji je izbio 30. oktobra u noćnom klubu u Bukureštu tokom hevi-metal rok koncerta. U kritičnom stanju je 48 ljudi.

Svedoci su izjavili da je varnica tokom pirotehničkog spektakla zapalila dekor od stiropora u klubu koji je smešten u podrumu.

Mnogi Rumuni za požar krive loše vladine bezbednosne standarde. Nesreća je izazvala masovne proteste, posle kojih je premijer Viktor Ponta je u sredu podneo ostavku.

U petak veče je u Bukureštu četvrti dan organizovan protest, u kojem je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi, koji zahtevaju bolje upravljanje i iskorenjivanje korupcije u zemlji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bukurešt: Od posledica požara umrla 41 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2015

Broj žrtava požara u noćnom klubu u Bukureštu porastao je na 41 nakon što je povredama danas podleglo još devet osoba...Kako je javio Rojters, najnovije žrtve preminule su u Holandiji...Zbog požara u klubu rumunska vlada je podnela ostavku...Tragedija se dogodila u klubu "Kolektiv" 30. oktobra,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.