Tragedija porodice Selena: Paja pronađen spaljen, a sada iseljavaju iz kuće njegovu udovicu (59) i nezaposlenog sina (33)

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jul.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija porodice Selena: Paja pronađen spaljen, a sada iseljavaju iz kuće njegovu udovicu (59) i nezaposlenog sina (33)

Oduzimanje imovine porodici Selena iz Krčedina, čija je glava kuće Paja Selena (60), posle nestanka 18. novembra 2015. godine, nađen desetak dana kasnije spaljen, odloženo je dok se ne okonča ostavinska rasprava pišu Novosti.

Iseljenje Mirjane (59), Pajine udovice, i sina i Siniše (33) sprečili su njihovi sugrađani, koji su se okupili u dvorištu kuće u Ulici Rašinoj bb, u ovom sremskom selu.

Rešenje o iseljenju porodice Selena je 26. maja ove godine doneto u Osnovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sudu u Staroj Pazovi, odnosno sudskoj jedinici u Inđiji, a pored kuće, predviđena je i zaplena njive površine 17 ari. Pajina supruga Mirjana, obolela od raka, i Siniša, koji je nezaposlen, kažu da nemaju kud ukoliko im izvršitelji oduzmu kuću.

Opasnost da ostanu bez krova nad glavom, nad porodicu Selena se nadvila pre više od dve godine, zbog neplaćenog duga za odštetu zbog nanošenja teških telesnih povreda sugrađaninu Miodragu Matiću (75), u tuči na obali Dunava, sada već davne 1995. godine.

Prvobitnih 300.000 dinara proteklih godina je "naraslo" na 15.000 evra, koje porodica nema. Sudski izvršitelji su već nekoliko puta dolazili, a poslednje prinudno iseljenje odloženo je dok se ne završi ostavinska rasprava.

Foto: pixabay.com

- Mog brata je godinama mučilo to što treba da mu se oduzme kuća zbog duga, koji on nije izbegavao da plati, već se trudio da obezbedi novac. Nažalost, nije uspeo. Ubeđena sam da ga je neko ubio pa potom zapalio da sakrije tragove.

Ona kaže da je na bratovom grobu obećala da neće stati dok ne otkrije zašto je nastradao, samo zato što je tražio pravdu - kaže Pajina sestra Olgica.

- U slučaju smrti mog brata ima više propusta, ali na koja god vrata sam zakucala nisam dobila odgovor. Sumnjam da je umešan jedan advokat i o tome sam javno govorila čak i u TV emisiji. Posle pronalaska ugljenisanog Pajinog tela, u dvorištu iza kuće u kojoj je kancelarija tog advokata, kuća i okućnica su prodate  - ogorčena je Olgica.

Posle godinu i po od tragične smrti Paje Selene, prvobitni dug je od 15.000 evra, što je porodici vrlo neobično, "pao" na 8.000 evra.

Paja Selena je nestao 18. novembra 2015. godine, na dan kada je bio zakazan dolazak izvršitelja. Međutim, iseljenje je odloženo.

Posle pronalaska njegovog ugljenisanog tela, u obdukcinom nalazu je napisano da je smrt nasilna i da je neposredno nastupila usled zaživotnog dejstva toplote - plamena na celu površinu kože.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.