Tragedija migranata kod Jemena

Izvor: RTS, 03.Jan.2011, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija migranata kod Jemena

Najmanje 80 afričkih migranata, uglavnom Etiopljana, utopilo se kada su se dva broda prevrnula u blizini obale Jemena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Jemena saopštilo je da se oko 80 migranta iz Afrike, uglavnom Etipljana, utopilo kod obale Jemena, pokušavajući da dođu do te države na Arabijskom poluostrvu.

Brod sa 46 ljudi se usled jakih vetrova prevrnuo u blizini Jemena, a samo tri Somalca su uspela da se spasu, navodi se u saopštenju.

Druga nesreća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se dogodila u blizini lučkog grada Adena u Jemenu, kada se brod sa oko 35-40 ljudi, uključujući žene i decu, prevrnuo, takođe zbog jakog vetra.

Spasilačke ekipe i dalje tragaju za nestalima.

Inače, mnogi stanovnici Afrike pokušavaju da dođu u Jemen, za koji kažu da je kapija za bogatije delove Bliskog istoka i Zapada.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.