Tragedija kod Aleksinca

Izvor: RTS, 20.Mar.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija kod Aleksinca

Učenik srednje škole iz okoline Aleksinca izvršio samoubistvo zbog duga od 500 evra. Policija uhapsila dva njegova druga zbog sumnje da su pokušali da mu iznude novac. Uhapšenima određen pritvor.

Sedamnaestogodišnji učenik Srednje tehničke škole "Prota Stevan Dimitrijević" u Aleksincu u petak je izvršio samoubistvo, a pretpostavlja se da se ubio zbog duga od 500 evra. Mladić je izvršio samoubistvo u dvorištu svoje porodične kuće u selu Rutevac, tako što je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očeve lovačke puške pucao sebi u glavu. Zbog njegovih godina, policija i tužilaštvo insistiraju da se ne objavljuju čak ni inicijali mladića.

Dan posle samoubistva mladića, policija je uhapsila njegove vršnjake, N.Đ. i M.P. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo iznude u pokušaju. Oni su privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Nišu, koji im je posle saslušanja odredio jednomesečni pritvor.

Pojedini mediji preneli su da su njih dvojica, uz pretnje, tražili od mladića da im vrati dug od 500 evra. Policijska uprava Niš nije saopštila nikakve detalje, zato što je istraga u toku, a i zbog toga što je reč o maloletnicima.

Porodica nastradalog mladića nije želela da komentariše navode štampe.

Oni su potvrdili da su u sinovljevom mobilnom telefonu pronašli SMS poruku u kojoj njegovi školski drugovi traže da vrati dug od 500 evra. Međutim, kako su rekli ekipi RTS-a, roditelji nisu znali za dečakov problem.

Porodica je dozvolila ekipi RTS-a da poseti mesto u dvorištu gde je nesrećni mladić sebi pucao u glavu iz očeve lovačke puške.

Direktor Srednje tehničke škole u Aleksincu Dragan Petković potvrdio je RTS-u da je u razgovoru sa roditeljima uhapšenih dečaka saznao da je novac zaista pozajmljen.

Jedan od drugova je, kako navodi, čak prodao porodični zlatni nakit, da bi pomogao drugu. Direktor kaže da ništa nije bilo čudno u ponašanju tih mladića poslednjih dana.

Portparolka Višeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović kaže da nikakve detalje ne mogu da saopšte, osim da je dvojici maloletnika iz Aleksinca određen jednomesečni pritvor.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.