Izvor: Piplmetar.rs, 16.Feb.2024, 18:31

Tragedija: Preminuo sveštenik Milovan Glogovac šest godina nakon smrti sina Nebojše

Preminuo otac Nebojše Glogovca, Milovan
Preminuo otac Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan Glogovac. Inače, Milovan nikada nije želeo da priča o bolesti, ali i odlasku svog sina. Prvi put je skupio snagu 2019. godine i u potresnoj ispovesti ispričao sve što ga tišti.
Ata images

TUGA – Preminuo otac Nebejše Glogovca – Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol… Ali, kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio. Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu. Voleo sam njegove uloge, pratio sam ga. Osluškivao pažljivo šta o njemu govore kolege, stručnjaci. I niko nije imao ružnu reč da kaže.
Pročitajte Sve se srušilo kad je Nebojša otišao – Evo kakav odnos Milica Glogovac danas ima sa roditeljima svog pokojnog muža – Blagonaklonost i raspoloženje prema njegovoj dobroti, ako mogu tako da kažem, traju i danas, godinu i više od njegovog upokojenja. Ja to vidim i osećam, jer, nema dana da neko na njegovom grobu, i pre nego što ja tamo stignem da upalim sveću, upali kandilo, ostavi cvet. To nije trenutak. To traje i to je odnos prema njemu i njegovom ovozemaljskom životu – pričao je Milovan tada za “Novosti.
Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Preminuo otac Nebojše Glogovca – Ovako je govorio o stanju svog sina – To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je stalno bila sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njima. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao.
Pročitajte Sećanje ne bledi – Ovako su Milica i Nebojša Glogovac izgledali na dan svog venčanja (FOTO) – Oko osam, uveče, Milica nam se javila. Kaže nam: “Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom… U petak, oko dva po ponoći…” Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela… – jedva je prota Milovan izgovorio ove reči.
AUTOR: SVET
IZVOR: BLIC
FOTO: ATA images




Pročitajte i… Opširnije
Izvor: svet-scandal.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.