Tradicionalna fešta u Herisauu: Dan kad su deca glavna

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalna fešta u Herisauu: Dan kad su deca glavna

Svake neparne godine u Herisauu (istočna Švajcarska) se održava Dečja fešta, pa je tako i ovog leta učestvovalo više od 1.400 mališana, počev od predškolaca, pa sve do onih koji završavaju osmi razred.

Rano, u pet ujutro, po tradiciji, paljba iz topa budi ceo Herisau i najavljuje da će se tog dana održati Dečja fešta na gradskom stadionu. Na ovoj fešti učestvovali su i naši mališani iz raznih škola i obdaništa. Škole su bile prepoznatljive po raznim bojama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << majica, koja su deca nosila i svaka škola je imala program, koji je izveden na bini na centru stadiona. Okolo su bili postavljeni stolovi sa klupama, rezervisani za roditelje, koji su pomno pratili decu na bini i davali im podršku aplauzima.

- Došla sam da podržim ćerku Emiliju, ona je nastupala sa vršnjacima i zbog toga sam veoma ponosna - izjavila je Sanela Vojmirović iz Prahova kod Negotina.

- Gledali smo našu unuku Jovanu (prvi razred), kako defiluje kroz Herisau u prepoznatljivim zelenim majicama, a posle smo je podržali i na bini. Došli smo svi, cela familija i uživali u programu - kaže ponosni deda Ljubiša Vasiljkić, rodom iz Kobišnice kod Negotina.

- Došli smo kao i svi roditelji da bodrimo decu, da vidimo kako igraju na bini - kaže Dragan Mijulović rodom iz Bukovča takođe kod Negotina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.