Totalni preoret za Srbiju; Zima, šta je to?

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 09:47

Totalni preoret za Srbiju; Zima, šta je to?

Poslednjih desetak godina primetne su blaže zime, i ove neće biti snega za Novu Godinu niti puno ledenih dana, kaže zamenik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović.

Podsetimo, prema prvim preliminarnim prognozama za zimu u celog Evropi, pa i u našem region, bilo je prognozirano da će, zbog jakog polarnog vorteksa koji se podelio na više delova, našu zemlju pogiditi zima sa dosta snežnih dana I sa visokim snežnim pokrivačem.

Sada te prognose polako padaju u vodu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve je izvesnija topla zima.

Na blage zime ukazuje srednja dnevna temperaturom od oko 2 stepena. Kako kaže zamenih direktora RHMZ za RTS, ove zime se očekuje oko pet do deset ledenih dana.

Imali smo najtopliji 1. novembar i 1. decembar od kako se meri temperatura u našoj zemlji, a ove jeseni su zabeležene i tropske noći što znači da se temeperatura nije spuštala ispod 20 stepeni", rekao je Mihajlović.

I ova zima biće blaga ali se ove godine očekuje više padavina, pre svega kiše.

I u novogodišnjoj noći očekuje se prijatno vreme sa temperaturom iznad 0 ali bez snega, rakao je zamenik direktora RHMZ.

"Kada je reč o Božiću treba sačakati još nekoliko dana za precizniju prognozu, ali se za sada ne očekuje značajno hladnije vreme" rekao je Mihajlović.

Sutra je prvi dan zime, a u najkraćem danu godine zimskoj kratkodnevnici očekuje se kratkotrajno zahlađenje sa kišom i snegom u višim predelima, rekao je za RTS zamenik direktora RHMZ Goran Mihajlović.

Podsetimo, prema prvim preliminarnim prognozama za zimu u celog Evropi, pa i u našem region, bilo je prognozirano da će, zbog jakog polarnog vorteksa koji se podelio na više delova, našu zemlju pogiditi zima sa dosta snežnih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vremenska prognoza za Novu godinu i Božić: Da li će biti snega i hoće li biti hladno

Izvor: Blic, 21.Dec.2023

Poslednjih desetak godina primetne su blaže zime, i ove neće biti snega za Novu godinu niti puno ledenih dana, rekao je za RTS zamenik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović. Na blage zime ukazuje srednja dnevna temperaturom od oko 2 stepena. Kako kaže zamenik direktora RHMZ ove zime se očekuje oko pet...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.