Totalni kolaps na Kopaoniku!

Izvor: Mondo, 07.Mar.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalni kolaps na Kopaoniku!

Na Kopaoniku su neprohodni skoro svi putni pravci. Ima zaglavljenih putničkih automobila i autobusa. Sneg neprekidno pada, a smetovi u pojedinim delovima dostižu i do dva metra!

Autobus iz Jošaničke Banje u kome ima i dece zaglavio se u snegu kod mesta Gvozdac. Čitaoci MONDA javljaju da ima više zaglavljenih vozila, kao i jedan "Lastin" autobus.

U autobusima ima i dece, koji već nekoliko sati čekaju pomoć Sektora za vanredne situacije i saobraćajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policije.

Oni su se prema Kopaoniku uputili jutros, a od snežnih nanosa ne mogu da prođu.

Čitateljka MONDA Olga Dedijer javila je da su putevi skoro neprohodni i podsetila da na Kopaoniku nema benzinske pumpe zbog čega bi svi koji su krenuli u tom pravcu morali da se obezbede, da bi, u slučaju da ostanu zavejani na putu, mogli da se ugreju u vozilu.

"Mećava je i dalje istog intenziteta. Čim prođe čistač posle 20 minuta sneg je opet na putu, ne vredi, jer duva jak vetar", rekla je Dedijer za MONDO.

Čitaoci MONDA javljaju i da je totalno neprohodan put Jošanička Banja-Kopaonik, kao i da ima još zaglavljenih autobusa, ali i nekoliko vozila.

I jedan kamion se isprečio na putu što stvara dodatne probleme sa saobraćajem.

Formirale su se i kolone kod hotela Putnik.

 “Veliki su zastoji. Kod Putnika je saobraćaj obustavljen u oba smera i zaglavljeno je nekoliko vozila”, javio je čitalac.

Foto: Predrag Vujić, MONDO

Prema njegovim rečima, na putu Jošanička Banja-Kopaonik koji je trenutno neprohodan, zagalvio se i jedan "Lastin" autobus.

Foto: Čitalac MONDA

Vozila su zaglavljena kod mesta Greda na tom putu.

Saobraćaj je obustavljen i na deonici Brzeće-Kopaonik. Gusta magla smanjuje vidljivost na jedan metar, a vetra koji nanosi smetove, saopštili su "Putevi Srbije".

Iz tog preduzeća su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike, budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Reč je o delu državnog puta II A reda broj 211.

Zbog snega i jakog vetra koji duva u mnogim delovima Srbije, stvaraju se smetovi na putevima što otežava saobraćaj i pristup mestima koja su ostala bez struje.

Sneg neprekidno pada već nekoliko dana, a smetovi su nekim delovima viša i od dva metra.

Opširnije o stanju na Kopaoniku pročitajte u našem tekstu OVDE.

Problema ima i na Tari, gde su takođe zavejani autobusi. U toku je spasilačka akcija tokom koje će pokušati da izbave decu iz zavejanih autobusa.

________________________

Šaljite nam informacije kako je u vašem kraju. Možete nam slati i fotografije, video ili audio zapise putemWhatsAppa lii Vibera, na broj+381649570754.

Osim na ovaj način, vesti, fotografije ili video klipove možete da nam šaljete i na mejlredakcija2@wm.rsili na Facebook stranicu MONDO.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Autobus zaglavljen u snegu kod Kopaonika

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2015

Autobus iz Jošaničke Banje zaglavio se u snegu nadomak Kopaonika kod mesta Gvozdac, a zaglavljen je i jedan kamion za snabdevanje...Kako javlja N1, autobus je pun putnika i u njemu ima i više dece, koji već nekoliko sati čekaju pomoć Sektora za vanredne situacije i saobraćajne policije...Prema...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.