Totalni haos u SAD; Raste broj mrtvih

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 23:40

Totalni haos u SAD; Raste broj mrtvih

Najmanje 47 ljudi umrlo je od posledica velike hladnoće i snežnih padavina u saveznim državama širom SAD.

Šesnaest od 47 smrtnih slučajeva, koji su se dogodili od početka hladnih uslova 12. januara, dogodilo se u državi Tenesi, devet u Oregonu, šest u Ilinoisu, po pet u državama Vašington i Misisipiju, tri u državi Njujork i po jedan u Arkanzasu, Viskonsinu i Vajomingu, prenosi En-Bi-Si njuz.

Gradovi od Zapadne Virdžinije do južnih područja Nove Engleske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suočavaju se sa snežnim pokrivačem debelim i do 12 santimetara. Dok je u Teksasu i Luizijani sredinom nedelje temperatura iznosila i do 20 stepeni celzijusa, danas temperatura će biti između minus pet i pet stepeni celzijusa.

U Zapadnom Njujorku sneg pada neprestano, i kako navodi američki portal, stanovnici moraju da satima čiste sneg sa svojih kolskih prialaza kako bi održali korak sa količinom snežnih padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.