Totalna blokada VIDEO

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 14:54

Totalna blokada VIDEO

Danas su nastavljeni protesti poljoprivrednika u Belgiji, čime su poremetili rad luke Antverpen, jednoj od najvećih teretnih luka u Evropi.

Stotine poljoprivrednika na traktorima blokirali su puteve oko luke kako bi zahtevali bolje plate i uslove rada, rekli su zvaničnici.

Portparol luke je rekao da su putevi blokirani na raznim mestima, što ometa saobraćaj i zato se stvaraju dugi redovi kamiona.

"Lučke operacije su ometene. Nikakav teret se ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isporučiti ili pokupiti, jer kamioni ne mogu da priđu luci, a zaposleni mogu da uđu unutra samo nakon dugog čekanja", rekao je za Rojters Stefan van Frehem, direktor udruženja lučkih kompanija Alfaport VOKA.

On je dodao da ova blokada košta kompanije koje posluju u luci milione evra, zbog "nečega s čime oni nemaju veze".

Van Frehem je istakao da se kompanije već suočavaju s problemima koje izazivaju napadi Huta u Crvenom moru, a da sada upravljanje teretom traje još duže, budući da brodovi ne mogu da ga istovare kada stignu u luku.

U susednoj Francuskoj, šef najvećeg poljoprivredog sindikata u zemlji FNSEA saopštio je da bi se blokiranje autoputeva širom zemlje moglo nastaviti ako vlada ne učini više da ispuni njihove zahteve vezane za bolju platu i uslove rada.

Širom Evrope, u toku su protesti poljoprivrednika, koji pored veće plate i boljih uslova rada, zahtevaju izmenu zelene politike EU i povećanje cena poljoprivrednih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Farmeri blokirali jednu od najvećih luka u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2024

ANTVERPEN - Protesti poljoprivrednika u Belgiji nastavljeni su i danas, čime su poremetili rad luke Antverpen, jednoj od najvećih teretnih luka u Evropi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.