Француска фирма „TotalEnergies“ повлачи свој удео из руског Новатека

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 16:34

Француска фирма „TotalEnergies“ повлачи свој удео из руског Новатека

Француска компанија „TotalEnergies“ повући ће свој удео од 19,4 одсто, који је процењен на 3,7 милијарди евра, из руске енергетске компаније Новатек, саопштила је компанија данас. Фото: Freepik/wirestock Тотал Енерџиз наводи да ће повући своја два представника из одбора Новатека одмах, и више >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неће укључивати приходе од улагања Новатека у своје финансијске извештаје.
Овај потез ће такође утицати на резерве ТоталЕнерџиза, јер ће оне бити смањене за 1,7 милијарди барела.
За разлику од својих конкурената Шела и БП-а, „TotalEnergies“ се нашао на мети критика, јер су у септембру оптуживани да снабдевају горивом руске борбене авионе.
Извршни директор компаније Патрик Појан је прошлог месеца изјавио да је „једина мотивација“TotalEnergies“ а да задржи своју имовину у Русији, да би могли да довезу природни гас у Европу.
Hemofarm 25 miliona evra uložio u strateške projekte, proizvodnja veća 6,8 %

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска фирма „TotalEnergies“ повлачи свој удео из руског Новатека се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.