Tornado pogodio jug Teksasa, nastradala jedna osoba

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 19:23

Tornado pogodio jug Teksasa, nastradala jedna osoba

Najmanje jedna osoba je poginula kada je rano jutros tornado pogodio gradić na obali Meksičkog zaliva u blizini najjužnijeg kraja Teksasa.

Tornado je oštetio desetine kuća i srušio dalekovode, saopštili su zvaničnici.

Oluja je pogodila zajednicu Laguna hajts u blizini ostrva Saut Padre oko četiri sata ujutro. Najmanje 10 osoba je hospitalizovano, od kojih su dve u kritičnom stanju, rekao je koordinator za upravljanje vanrednim situacijama okruga Kameron Tom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hušen, preneo je AP.

On je kazao i da je većina povređenih zadobila "lakše povrede" kao što su posekotine i modrice.

Tornado je "naneo značajnu štetu stambenim zgradama... imamo 40-60 oštećenih domova", od kojih su neki teško oštećeni, rekao je Hušen. Istražitelji Nacionalne meteorološke službe na licu mesta potvrdili su da je u pitanju tornado i rade na utvrđivanju brzine i jačine vetra, rekao je on.

Oluja je usledila nakon desetina tornada u Oklahomi, Kanzasu, Nebraski i Koloradu koji su prouzrokovali štetu, ali ne i ljudske žrtve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TORNADO RUŠI SVE PRED SOBOM: Nemile scene u gradu na obali Meksičkog zaliva, ima mrtvih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023

Najmanje jedna osoba je poginula kada je tornado pogodio gradić na obali Meksičkog zaliva u blizini najjužnijeg kraja Teksasa...Oluja je pogodila zajednicu Laguna hajts u blizini ostrva Saut Padre oko četiri sata ujutro.     ..Najmanje 10 osoba je hospitalizovano, od kojih su dve u kritičnom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.