Tores debituje protiv Reala u Kupu?

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tores debituje protiv Reala u Kupu?

Trener Atletika Dijego Simeone pokušava da smanji očekivanja javnosti od napadača, koji se vratio u klub posle sedam i po godina.

Foto: AP/Paul White

Fernando Tores biće pojačanje za ekipu Atletiko Madrida, ali ne treba ga gledati kao spasitelja, ocenio je Dijego Simeone.

"Srećan sam zbog njegovog povratka. Nastavljamo da napredujemo kao tim, a Fernandove karakteristike će nam dodatno pomoći", izjavio je argentinski trener, od 2003. do 2005. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Toresov saigrač u crveno-belom dresu.

Popularni "El Ninjo" letos je iz Čelsija otišao na pozajmicu u Milan, a "rosoneri" su sada otkupili njegov ugovor i pozajmili ga Atletiku, zauzvrat dobivši Alesija Ćerćija.

Tores (30) neće imati pravo nastupa u subotu protiv Levantea, ali bi mogao da bude u timu već naredne srede, kada Atletiko dočekuje Real Madrid u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja.

Mišljenja oko ovog transfera su podeljena, pošto je Tores poslednjih godina izgubio samopouzdanje i nije ni senka golgetera kakav je bio u Atletiku do leta 2007, a posle toga i u Liverpulu.

Simeone je obećao da će mu dati vremena da pridobije kritičare.

"U fudbalu, kao u politici, ljudi imaju pravo na različita mišljenja. Fernando nije došao u Atletiko kao spasitelj i ne treba ga pritiskati da od prvog dana počne da pruža ono što se od njega očekuje. Biće mu potrebno vreme da se prilagodi, a onda ćemo svi imati koristi od njegovog dolaska".

Simeone je otkrio da su na Visente Kalderonu želeli Toresa još prošle sezone i da će sada Mario Mandžukić, kao prvi centarfor, imati potrebnu podršku i konkurenciju.

Trećeplasirani Atletiko ima četiri boda manje i utakmicu više od lidera Primere, Reala, dok se u osmini finala Lige šampiona, u februaru i martu, sastaje sa Bajerom iz Leverkuzena.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.