Torbica: DS prehrambenim paketima obezbeđuje potpise u Baču

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torbica: DS prehrambenim paketima obezbeđuje potpise u Baču

Predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista (PS) Bojan Torbica rekao je da Demokratska stranka podelom prehrambenih paketa pokušava da obezbedi potpise podrške za učešće na lokalnim izborima u opštini Bač.
Torbica je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Pokret socijalista došao u posed dokumentacije koja dokazuje da je Pokrajinska vlada, odnosno njena Kancelarija za inkluziju Roma, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslala 350 prehrambenih paketa nepostojećoj Kancelariji u Mesnoj zajednici Vajska u opštini Bač.

"Utvrdili smo da ni u jednoj opštini ne postoji opštinska Kancelarija za inkluziju Roma, a pogotovo ne u mesnim zajednicama, a paketi su poslati na adresu nepostojeće Kancelarije u Vajskoj, a na naznačenoj adresi – Ulica Pere Segedinca br. 12, stanuje Zoran Petrović, kandidat DS-a za odbornika u Skupštini opštine Bač, koji se na listi te stranke nalazi na 5. mestu", rekao je Torbica.
Naglasio je da je Opštinska izborna komisija u Baču dva puta vraćala listu Demokratske stranke zbog uočenih nepravilnosti, a na kraju je i odbila tu listu iz istih razloga.
Po Torbičinim rečima, interesantno je to da je Opštinska izborna komisija odluku o odbijanju liste DS-a donela 13. marta, a da je već dan kasnije, 14. marta, usledila podela prehrambenih paketa u Vojskoj i to u naselju gde pretežno žive pripadnici romske nacionalnosti.
"Pored toga što na adresi na koju je upućeno 350 prehrambenih paketa ne postoji nikakva Kancelarija za inkluziju Roma i što na toj adresi stanuje kandidat DS-a za opštinskog odbornika, zanimljivo je da je na prijemnici robe pečat Udruženja građana 'Romkinje Bača', koje i nije iz Vajske već iz Selenče. Sve to ukazuje da se ne radi ni o kakvoj pomoći već o pokušaju da se na taj način prikupe potpisi koji DS-u nedostaju da bi uopšte učestvovali na izborima", istakao je Torbica.
Predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista javno je postavio pitanje predsedniku DS-a Bojanu Pajtiću i kandidatu te stranke za pokrajinskog premijera Miroslavu Vasinu da li, kako je rekao, "postoji mogućnost podele bilo čega u pokrajini a da u to ne budu umešani članovi njihove stranke i da li iko u Vojvodini može dobiti bilo šta od humanitarne pomoći ili na konkursima koje raspisuje Pokrajinska vlada, a da nije član DS-a".
"Ovo je sraman čin kojim se nastavlja sunovrat Demokratske stranke i siguran sam da će 2016. godina biti poslednja godina u kojoj će DS biti bilo gde i bilo kada na vlasti na teritoriji Republike Srbije", rekao je Torbica.
On je napomenuo da u opštini Bač Pokret socijalista na lokalne izbore ide samostalno, te da je ta stranka, posle Srpske napredne stranke, kao druga predala listu koja se usvojena i proglašena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.