Topom ću te gađat moja mala

Izvor: RTS, 24.Jul.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topom ću te gađat' moja mala

Mornarica SAD optužila radnika brodogradilišta za paljenje nuklearne podmornice "Majami" u maju ove godine. Osumnjičeni, Kejsi Furi, podmetnuo požar jer je bio nervozan posle svađe sa bivšom devojkom. Šteta 400 miliona dolara.

Amerikanac Kejsi Džejms Fjuri umalo je izazvao nuklearnu katastrofu kada je zapalio podmornicu "Majami" u maju ove godine. Kako je pokazala istraga, Fjuri je "napao" podmornicu, jer ga je ostavila devojka, pokazala je istraga.

Fjuri je radio na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << popravci nuklearne podmornice u brodogradilištu Portsmut u SAD, a požar je napravio štetu od 400 miliona dolara, ali nije bilo opasnosti od curenja nuklernog goriva iz reaktora, navodi američki vojni list Stars end Strajps.

Istražitelji Službe za kriminalističke istrage Mornarice SAD podigli su dve optužnice protiv Kejsija Džejmsa Fjurija (24), koji je prvobitno poricao da je odgovoran za podmetanje požara.

On je priznao i da je podmetnuo i manji požar 16. juna, koji brzo ugašen. U svom svedočenju pred sudom on je rekao da je bio veoma nervozan zbog razmene sms poruka sa svojom bivšom devojkom.

Fjuri je radio na farbanju prednjeg dela podmornice u trenutku kada je izbio požar, a prema navodima istrage podmetnuo je vatru tako što je ubacio zapaljene krpe u unutrašnjost plovila.

Vatra je na nuklearnoj podmornici gorela punih 12 sati dok je vatrogasci iz brodogradilišta i čak tri američke države nisu ugasili.

Mornarica trenutno analizira stanje na podmornici kako bi odlučili da li da je poprave ili je iseku u staru gvožđe.

Kejsi Fjuri je u iskazu naveo da je patio od anksioznosti u noći kada je podmetnuo požar, kada je bio pod dejstvom nekoliko medikamenata, među kojima su i lekovi protiv depresije i nesanice.

Nekoliko dana pre nego što je u junu podmetnuo i drugi požar, on je dva dana ležao u mentalnoj bolnici.

Podmornica USS Majami, čija izgradnja je koštala 900 miliona dolara, bila je u brodogradilištu na remontu, kako bi joj se produžio vek korišćenja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.