Topola: „Ona“ pokupila najviše nagrada

Izvor: Šumadija Press, 19.Sep.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topola: „Ona“ pokupila najviše nagrada

Najbolja predstava drugog Festivala duodrame, po oceni stručnog žirija, koji su činili Dragana Bošković, Željko Hubač i Miodrag Fišeković, bila je predstava „Ona“, u režiji Mie Knežević, u koprodukciji novosadske Akademije umetnosti i zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Ovo je autorski projekat Mie Knežević i Jelene Đulvezan, koja je i igrala u ovoj predstavi, sa Alisom Lacko. Njih dve su osvojile i nagradu za najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << žensku ulogu, dok je Predrag Ejdus nagrađen za najbolju mušku ulogu, u predstavi „Hipertenzija“, koju je po svom tekstu režirao Svetislav Basara, u produkciji inđijskog Kulturnog centra.

Za najbolju predstavu po oceni publike proglašena je „Lujza“, u produkciji beogradskog Teatra „Balkan novi pokret“. Predstavu po tekstu aranđelovačkog književnika Saše Simonovića režirala je Vesna Stanković, koja sa Sonjom Jauković i glumi.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.