Topli kolač sa šljivama i đumbirom

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topli kolač sa šljivama i đumbirom

Recept za pravi jesenji kolač.

Sastojci:

- 700g šljiva

- 30g svežeg đumbira

- 50g suve brusnice

- 150g pomorandže

- 50g prah šećera

- cimet po želji

Sastojci za krembl:

- 175g putera

- 175g žutog šećera

- 150g bademovog brašna

- 150g sirovih badema

Priprema:

Šljive očistiti od koštica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i staviti u šerpu, dodati brusnicu, rendanu koru i sok pomorandže, šećer u prahu, cimet po ukusu i rendani sveži đumbir. Sve lepo promešati i staviti na tihu vatru da se greje. Kada šljive prokuvaju, kuvati ih još 10 minuta i procediti, a sok što je ostao od ceđenja vratiti na vatru još 5 minuta.

Krembl se priprema tako što se puter iseče na kockice, pa se pomeša sa bademovim brašnom i žutim šećerom. Mešati ručno da se dobije mrvičasta masa.

U posudice sipati po malo šljiva, a preostali sok podeliti u činije preko šljiva, a zatim preko toga sipati i krembl. Sirov badem iseckati i posuti preko krembla u svim činijicama. Šljive peći 10 minuta u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Treba da dobiju lepu rumenu boju. Poslužiti topao kolač sa kuglom sladoleda ili vanila kremom, savetuje Praktična žena.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.