Top 10 najlepših tajanstvenih mesta u Indiji

Izvor: B92, 08.Sep.2014, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10 najlepših tajanstvenih mesta u Indiji

Indija je već vekovima poznata po predivnim krajolicima, neverovatnim prirodnim i kulturnim lepotama, a tu su naravno i divni ljudi, šarenilo boja i paleta mirisa...

Uglavnom, za Gou, Delhi i Tadž Mahal ste sigurno čuli, ali otkrivamo vam još deset mesta koja svakako morate posetiti.

1. Dolina Nubra:

Smeštena na otprilike 3.000 metara nadmorske visine, ova dolina pruža pogled na krajolike koje je gotovo nemoguće susresti negde drugde na svetu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Uz to što je sama po sebi teško dostupna, za posetu je turistima zbog bliskih teritorijalnih previranja - potrebna i posebna dozvola.

2. Chettinad:

Smeštena duboko u Tamil Naduu, ovu pokrajinu jednostavno morate posetiti ako volite prekrasnu arhitekturu, ili dobru, jako začinjenu indijsku hranu.

3. Dolina Zanskar:

Smeštena na izuzetno nepristupačnom terenu, ova dolina je dom za tek 13.000 stanovnika. Uz piktoreskne samostane, i sela iz nekih prošlih vremena, surova će vas priroda ostaviti bez daha.

4.Andamanska i Nikobarska ostrva:

Ako postoji raj na zemlji, onda su to ova ostrva. Smeštena nedaleko indijske obale, u bistrom moru uz peščane plaže, pružaju vam nezaboravne krajolike uz ne preterano visoke cene.

Arvind Balaraman at FreeDigitalPhotos.net

5. Jezero Suraj Tal:

Sunčevo jezero nastalo je otapanjem glečera, i po predanjima se smatra svetim mestom. Za sve ljubitelje Zena, mira i dubine – idealno.

6. Ghats, Varnasi:

Ako treba odabrati mesto na kom ćete za svega 5 minuta doživeti celu Indiju - Ghats bi bio savršen izbor. Na ovom mestu moćićete da upoznate zaista sve raznolikosti ove ogromne države.

7. Jezero Pichola:

Napravljeno je u 14. veku kao veštačko jezero koje štiti okolna područja od poplava, a danas je poznato prvenstveno po predivnoj prirodi.

8. Sandakphu:

Ako želite da posetite ovo mesto morate da budete svesni kako će vam biti potrebno puno strpljenja. Takođe, bitno je napomenuti kako se temperatura u ovim visinama može spustiti i do -20 stepeni Celzijusa. Ali pogled...

9. Athirapally:

Ako volite vodopade, mistična i pomalo dramatična mesta u prirodi - Athirapally jednostavno morate posetiti. Ovo je destinacija dostojna pravih kraljeva avanturizma.

10. Chitrokoot vodopadi:

Ovi impresivni vodopadi poznati su i pod nazivom "Indijska Niagara". Boju vode menjaju prema godišnjim dobima. Fascinantno.

Foto: Image courtesy of Arvind Balaraman at FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.