Tompson je zvezda, odgaja naraštaje, bio uz Bouvija

Izvor: B92, 01.Avg.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tompson je zvezda, odgaja naraštaje, bio uz Bouvija"

Zagreb -- Hrvatska novinarka i voditeljka Karolina Vidović Krišto navela je da su dela Marka Perkovića Tompsona, poznatog po ustaškim ikonografijama, neprocenjiva.

"On odgaja naraštaje u zdravom domoljublju i čestitosti", napisala je novinarka HRT na Fejsbuku.

Takođe, navela je i da "njegov (Tompsonov) rad, njegove pesme i njegova umetnost imaju i kulturno-obrazovnu vrednost".

Zagrebački portal “Indeks“ navodi da Karolina Vidović Krišto svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << petka u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", komentariše i prenosi tekstove iz svetskih medija, kao i da je poslednjih meseci više puta svoje izlaganje pretvarala u kampanju protiv abortusa.

Tompson je priznao da je pevao pesmu "Jasenovac i Gradiška stara", koncerti mu počinju počinju ustaškim pozdravom "Za dom spremni" i neretko su prepuni ustaške ikonografije, dodaju na "Indeksu".

Status na Fejsbuku naslovila je pitanjem: "Da li je Marko Perković Tompson domoljub?"

"Čitam napise po portalima, novinama, društvenim mrežama o tome koliko košta nastup Marka Perkovića Tompsona. Koliko god da košta, nije preskup. Njegova umetnost, njegovi nastupi, njegovo delo u celini je neprocenjivo. Ovaj pevač je zvezda, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan Hrvatske. On je jedini hrvatski izvođač koji se našao na svetskoj iTunes top-listi po prodanim i preslušanim albumima. S albumom – ’Moli i radi’ bio je među prvih pet, uz bok Dejvidu Bouviju i Brusu Springstinu“, navodi hrvatska novinarka.

Kako kaže, treba razlikovati dve stvari - privatni i javni život, i ističe da oni koji postavljaju pitanje da li je Tompson "domoljub" treba da znaju da je on "daleko više od toga - on je dragovoljac obrambenog Domovinskog rata".

"Po profesiji je kantautor, pevač i umetnik. I kao takav njegov rad vredi onoliko koliko je umetnički vredan i koliko je tražen. Međutim, on i u ovoj kategoriji nadmašuje ostale. Njegov rad, njegove pesme i njegova umetnost imaju i kulturno-obrazovnu vrednost. On odgaja naraštaje u zdravom domoljublju i čestitosti. Mnogi nisu znali ko je bila Diva Grabovčeva, ko su bile Drinske mučenice. Mnogi dragovoljci koji teško podnose nepravde u društvu i blaćenje svoje države, utehu su našli upravo u Tompsonovim stihovima“, ističe Karolina Vidović Krišto.

“On popularizuje čestitost, hrabrost, ljubav, odanost – sve ono što mnogi njegovi kritičari pljuju, a rado bi u svome društvu imali ljude upravo s takvim vrlinama“, dodaje ona.

Nakon toga hrvatska novinarka navela je broj poginulih hrvatskih vojnika i civila tokom sukoba devedesetih godina i istakla da ih neće zaboraviti: "Mnogi nisu, niti ćemo. Ni mi, ni naša deca“.

Tekst je završila rečima “Volim državu Hrvatsku, najlepše mesto za život."

Hrvatsko Ministarstvo ratnih veterana potrdilo je u nedelju da će 5. avgusta u Slunju biti "sufinansijer" koncerta Marka Perkovića Tompsona povodom godišnjice "Oluje".

Organizacioni odbor proslave "Oluje" iz 1995, koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja (ratnih veterana), objavio je u petak program obeležavanja 22. godišnjice 4. i 5. avgusta u Kninu.

Hina je navela da će se 5. avgusta "na kininskoj tvrđavi prisutnima i javnosti obratiti predsednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a uveče će na Trgu domoljubni koncert održati Prljavo kazalište".

Po pravilu, proteklih godina koncert je u Kninu držao upravo Tompson.

Operacija “Oluja” trajala je od 4. do 9. avgusta 1995. godine, a njen cilj bilo je zauzimanje najvećeg dela teritorije Republike Srpske Krajine. Sa teritorije RSK koju je zauzela hrvatska vojska izbeglo je više 200.000 Srba, a ubijeno je nekoliko hiljada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRAMOTA Novinarka HRT-a objavila ODU Tompsonu i njegovim pesmama koje veličaju USTAŠTVO

Izvor: Blic, 01.Avg.2017

Novinarka HRT-a Karolina Vidović Krišto je na svom Fejsbuk statusu veličala dela Marka Perkovića Tompsona, koji u svojim pesmama veliča ustaštvo, rekavši da su ona "neprocenjiva" i da "njegov rad, njegove pesme i njegova umetnost imaju i kulturno-obrazovnu vrednost"...- On odgaja naraštaje u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.