Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2016, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomo Ricov: Čovjek koji stvara velike događaje

Tomo Ricov, jedan od najpoznatijih zagrebačkih DJ-eva, poduzetnik i direktor event agencije Pepermint, osim što vodi klubove Pepermint i Johann Franck, već dugi niz godina organizuje i Weekend Media Festival, najveći medijski festival u regiji koji se održava u Rovinju svakog septembra.

Možemo li reći da su festivali i klubovi bitni faktori za promociju pojedinih destinacija?

Tomo: U žestokoj konkurenciji turističkih destinacija kakva je danas, potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je ponuditi nešto više od samog razgledavanja grada ili sunca i plaže. Budući da je posljednjih godina puno jeftinije letjeti na bilo koju destinaciju na svijetu, mislim da festivali, klubovi i noćni život mogu presuditi pri donošenju konačne odluke o tome koji ćete grad posjetiti, pogotovo kod publike od 18 do 40 godina. Turizam bez dodatnog sadržaja više nije turizam.

Kako birate destinacije za svoja putovanja?

Tomo: Upravo prema događajima, koncertima i festivalima! Glazba je uvijek primarni cilj gdje god išao.

Koje biste primjere dobrog kluba ili festivala mogli izdvojiti za Evropu?

Tomo: Klub Carpe Diem svojevremeno je bio glavni razlog dolaska mladih na Hvar, a u Evropi bih istaknuo festival Tommorrowland, koji je postavio standarde koje mnogi pokušavaju dostići. Naravno, to su samo neki od pozitivnih primjera, ima i mnogo drugih sjajnih festivala.

Možemo li reći da Hrvatska ima dobre festivale koji je prodaju kao atraktivnu destinaciju?

Tomo: Imamo odlične festivale, možda i najbolje u Europi. Garden festival je bio prvi festival koji je odigrao ključnu ulogu u formiranju Hrvatske kao festivalske destinacije. Danas ima mnogo odličnih festivala u Hrvatskoj, izdvojio bih Hideout, Sonus, Ultru, Suncebeat, Soundwave, Outlook, Voi`Sa...

Što je Weekend Media Festival za Rovinj i Rovinj za Weekend?

Tomo: Weekend je pretvorio Rovinj u kongresnu i festivalsku destinaciju, a Rovinj je Weekendu pružio predivni okvir i scenografiju. Fantastična kombinacija! Vidimo se i ove jeseni na devetom Weekendu!

U sklopu devetog Weekend Media Festival bit će govora i ovoj temi, a svakako rezervišite svoje vrijeme od 22. do 25. septembra u prekrasnom Rovinju gdje će se okupiti vodeći ljudi i stručnjaci u komunikacijskoj industriji i poslovnom svijetu. Više informacija o ovogodišnjim predavačima i gostima možete saznati na internetskoj stranici Weekend Media Festivala.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.