Tomanova-Makanova: Srbija više ne moze da trpi govor mržnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomanova-Makanova: Srbija više ne moze da trpi govor mržnje

NOVI SAD - Potpredsednica Izvršnog veća Vojvodine i pokrajinski sekretar za informacije Ana Tomanova-Makanova izjavila je dana da Srbija više ne može da toleriše govor mržnje i svako drugo nedopustivo ponašanje narodnog poslanika.

Povodom pretnji funkcionerke SRS i narodnog poslanika Vjerice Radete predsedniku Srbije Borisu Tadiću, ona je istakla da bi javni tužilac i drugi državni organi trebalo da preduzmu sve zakonom predviđene mere, jer "stvaranje atmosfere ponovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozivanja na linč, nepravdu, zločine i ubijanje više cela Srbija ne može da toleriše".

Istakavši da i povodom ovog slučaja razmišlja kao svi ljudi koji poštuju zakone ove države, ljudska prava i veruju u pravni sistem, Tomanova-Makanova je pozdravila ideju da se narodnim poslanicima "oduzme imunitet ako se ponašaju kao Vjerica Radeta, jer je njeno ponašanje nedopustivo".

"Narodni poslanik treba da služi narodu, a ne da poziva na prokletstvo, ubijanje i sve druge ružne stvari koje su nedostojne čoveka u 21. veku", rekla je potpredsednica pokrajinskog Izvršnog veća.

Povodom napada na predstavnike medija koji su izveštavali sa demonstracija podrške Radovanu Karadžiću, ona je podržala predlog ministra za ljudska i manjinska prava (Svetozara Čiplića) da novinari dobiju status službenih lica.

"Novinari moraju da rade svoj posao i čuvaju svoju profesiju, a stranke, građani i bilo ko drugi ne smeju u tome da ih sprečavaju, vređaju, maltretiraju i fizički napadaju", naglasila je Tomanova-Makanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.