Izvor: B92, 13.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tolimir traži da se brani sam

Hag -- Zdravko Tolimir zatražio od Tribunala da mu dozvoli da se brani sam, kao i da mu sve dokumente dostavlja na ćirilici.

U podnesku sudskom veću, penzionisani general Vojske Republike Srpske optužen za genocid u Srebrenici naglasio je da želi da se brani sam, pošto je sudski sekretarijat odbio da za njegovog branioca prihvati beogradskog advokata Nebojšu Mrkića.

Sekretarijat je u obrazloženju ove odluke naveo da Mrkić ne ispunjava propisane uslove i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u potencijalnom sukobu interesa, budući da je donedavno bio deo tima odbrane bivšeg pukovnika VRS Ljubiše Beare, kome se takođe sudi po optužnici za genocid nad srebreničkim Muslimanima.

U odvojenom podnesku Tolimir je obavestio sudije da je odbio da primi nekoliko dopisa suda i sekretarijata zato što "nisu pisani na ćiriličnom pismu srpskog jezika, koje je službeno pismo međunarodno priznate države čiji sam državljanin".

Tolimir je optužen za genocid nad oko 7.000 muslimanskih muškaraca i dečaka u danima pošto je, 11. jula 1995, VRS zauzela Srebrenicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.