Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom vikenda obilne padavine, Civilna zaštita poziva na oprez

ISTOČNO SARAJEVO - Zbog najavljenih obilnih padavina na zapadu i sjeverozapadu Republike Srpske, iz Republički uprave Civilne zaštite apeluju na nadležne službe da obrate pažnju i preduzmu mjere i aktivnosti kako bi eventualno povećanje vodostaja Sane, Une i Save ispratili sa što manje štete za ljude i materijalna dobra.

U saopštenju Civilne zaštite navedeno je da se očekuje između 50 i 60 litara kiše u relativno kratkom intervalu, pa bi s tim u vezi lokalne zajednice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << građani i nadležne službe trebalo da djeluju preventivno.

U stanju pripravnosti su i specijalizovane jedinice Republičke uprave Civilne zaštite, posebno jedinica sa pumpama velikog kapaciteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

STRAH OD POPLAVA: Sava kod Bosanske Gradiške raste, svi u pripravnosti

Izvor: Kurir, 17.Mar.2018

Vodostaj reke Save je u porastu, a iz Civilne zaštite RS apeluju na nadležne službe, lokalne zajednice i građane da preduzmu mere i aktivnosti kako bi eventualno povećane vodostaja ove reke, te Sane i Une, ispratili sa što manje štete za ljude i materijalna dobra.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.