Izvor: Piplmetar.rs, 30.Sep.2023, 06:37

Tokom potere udario automobilom u kuću, a potom izbo petoricu policajaca: Nesvakidašnje hapšenje u Masačusetsu

Najteže povređeni policajac prebačen je u bolnicu u Bostonu



Muškarac iz Masačusetsa koji je odjurio tokom pokušaja policije da ga zaustavi zbog čudne vožnje dovela je do potere koja se završila tako što je udario u kuću i potom izbo nožem pet policajaca, uključujući šefa lokalne policije, pre nego što je uhapšen, saopštile su vlasti, prenosi AP.
Policajci iz Tontona su povređeni pokušavajući da privedu Daglasa Hagertija >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << (35) iz Lejkvila u Masačusetsu u utorak uveče. Jedan policajac je zadobio posekotine po licu, vratu i leđima i prebačen je u bolnicu u Bostonu, oko 50 kilometara severno od tog grada.
Ostala četvorica, uključujući policajca koji je uboden u ruku, zbrinuti su u lokalnoj bolnici. Među njima je bio i šef policije Edvard Volš, koji je živi u blizini lica mesta. On je uboden nožem u stomak i zbrinut je u bolnici i pušten.
Policija nije odmah dala najnovije informacije o stanju policajca koji je poslat u bolnicu u Bostonu.
Policija je saopštila da su policajci Tauntona pokušali da zaustave Hagertija, koga su optužili da je čudno vozio. Hagerti je u početku stao pre nego što je ubrzao i umalo udario policajca.
Tokom potere, Hagerti je udario direktno u policijski kruzer, a potom i u drugi, pre nego što se zabio u kuću rođaka. Policija je pojurila za Hagertijem u kuću, gde je on izvukao nož i navodno izbo policajce.
Hagerti je uhapšen i odveden u lokalnu bolnicu na lečenje povreda ruke. On je u sredu optužen u Okružnom sudu u Tontonu i zadržan je u pritvoru bez mogućnosti kaucije. Njegovo saslušanje je zakazano za 17. oktobar.
Hagerti se suočava sa više optužbi, uključujući napad i zlostavljanje sa namerom ubistva, kao i tri tačke za napad i napad opasnim oružjem.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.