Todosijeviću stigla presuda: Uručivanje u trenutku kada su tenzije na KiM na vrhuncu

Izvor: B92, 13.Dec.2022, 13:50

Todosijeviću stigla presuda: Uručivanje u trenutku kada su tenzije na KiM na vrhuncu

Ivanu Todosijeviću danas je stigla pisana i prevedena presuda kojom je u oktobru ove godine osuđen na godinu dana zatvora.

Osuđen je zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju , saznaju Novosti a sve zato što je čitavom svetu rekao istinu o Račku.

Presuda iz oktobra je doneta u ponovljenom procesu protiv Todosijevića i njegov advokat će već u četvrtak podneti žalbu Apelacionom sudu. Uručivanje presude Todosijeviću u trenutku kada su tenzije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na KiM na vrhuncu može se tumačiti kao potez Prištine kojim želi dodatno da zaplaši Srbe na KiM i izazove krizu.

Ovom drakonskom presudom iz oktobra ove goidne, Kurti je brutalno pregazio odredbe Briselskog sporazuma koje se tiču prava na pravično suđenje Srbima koji dolaze iz srpskih sredina, ovim Pristina zeli da ukine sloboda govora za svakog Srbina na Kosovu i Metohiji. Srbima se brani da slobodno govore i misle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanu Todosijeviću usred krize na KiM uručena presuda jer je rekao istinu o Račku

Izvor: 24sedam.rs, 13.Dec.2022

Očigledno je da je uručivanje presude Todosijeviću sračunato i tempirano baš u ovom trenutku s namerom Prištine da dodatno zaplaši Srbe na KiM

Nastavak na 24sedam.rs...

Todosijeviću stigla prevedena presuda zbog izjave o Račku; Petković: Zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2022

Funkcioneru Srpske liste i predsedniku privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću danas je stigla pisana i prevedena presuda Osnovnog suda u Prištini kojom je u oktobru zbog izjava o Račku osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju...Todosijevićev...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.