Izvor: RTS, 24.Sep.2021, 15:37

Todosijević dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je Ivan Todosijević, kojeg je sud u Prištini osudio na dve godine zatvora zvog izjava o Račku, dobio poziv da se javi na izdržavanje te zatvorske kazne.
"U trenutku kada se suočavamo sa ozbiljnom krizom na severu KiM, zbog jednostranih i nasilnih poteza Aljbina Kurtija, pre svega zbog dovođenja specijalaca Rosu sa dugim cevima i oklopnim vozilima na sever gde pokušavaju da silom uteraju strah >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpskom narodu, dolazi novi udar na Srbe na KiM i novi pritisak iz Prištine", rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za novinare.

Precizirao je da je Ivan Todosijević dobio poziv da se 6. oktobra do 12 sati javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine, nakon što je Apelacioni sud u Prištini potvrdio presudu Osnovnog suda da je Todosijević kriv jer je, kaže, rekao istinu o Račku.
Petković je naveo da svega toga ne bi bilo da je poštovan Briselski sporazum, jer su u ovom slučaju Todosijeviću presudili Albanci.
"Todosijević je čestit čovek, koji uživa veliki ugled i poverenje u svojoj sredini, i postao je simbol stradanja srpskog naroda na KiM. Presuda Todosijeviću je presuda celom srpskom narodu na KiM", poručio je Petković.
On je rekao da je želja Prištine da Srbi slobodno misle i govore.
"Da valjda Srbi spuštaju ramena i savijaju glave i razmišljaju na način kako diktira Priština. Neće moći. Sve interpretacije iz Prištine srpski narod neće prihvatiti. Istina o Račku je ono što misli i oseća svaki čestit i iskreni Srbin", rekao je Petković.
Podsetio je da je predsednik Aleksandar Vučić, a i zaključeno i na Nacionalnom savetu, zatražio da se poništi sramna presuda Teodosijeviću.
Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu Priština, kaže, svojim ponašanjem, jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum.
"Albanci su tužili, Albanci su i osudili Todosijevića", istakao je Petković. 
Optužio je Aljbina Kurtija da za šaku glasova na predstojećim lokalnim izborima izaziva krizu na severu, pokušava da hapsi Ivana Todosijevića i izvrši upad u energetska postrojenja. 
Na svakom koraku, ističe, Priština gazi Briselski sporazum, izvlači šta im odgovara, a suštinu, ZSO neće da sprovedu.
Ideja je da se kroz ZSO obezbede kolektivna prava za srpski narod na KiM, koja danas ne postoje, ukazao je Petković osuđujući hapšenja lica koja lepe bilborde "Dobro došli u ZSO".
Zbog antisrpske retorike Kurtija, kaže, imamo ove godine više od 100 etničkih incidenata, i ROSU se na Brnjaku iživljava nad našim narodom.
Ako hoće da razgovaraju, moramo da se vratimo na stanje pre 20. septembra", poručio je Petković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI UDAR NA SRBE SA KiM I NOVI PRITISAK PRIŠTINE! Ivan Todosijević dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021

Poslanik Srpske liste Ivan Todosijević, dobio poziv da se javi na izdržavanje te zatvorske kazne..Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da je poslanik Srpske liste Ivan Todosijević, kojeg je sud u Prištini osudio na dve godine zatvora zvog izjava o Račku, dobio poziv da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.