Todorićeva advokatica najavila žalbu

Izvor: B92, 13.Nov.2018, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorićeva advokatica najavila žalbu

Advokatica pritvorenika Ivice Todorića Jadranka Sloković najavila je žalbu na odluku o istražnom zatvoru.

Ona će žalbom najpre da pokuša da ospori osnovanost odluke o pritvoru, a tek potom eventualno zatraži da se zatvor zameni kaucijom.

"Najpre ćemo da pokušamo da osporimo osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko vanraspravno veće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvor zameni s boravkom na slobodi uz kauciju", rekla je Sloković, prenela je Hina.

Na ročištu održanom prošlog četvrtka u zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gde je dan ranije smešten nakon izručenja iz Londona, istračni sudija je odlučivao o dva zahteva.

Predlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svedoka, ali i novom zahtevu tužilaštva da ga se zadrži zbog opasnosti od bega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova kje je investicioni fond Nexus Private Equity Partneri preko firme Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.