Tobogani dugi 400 metara

Izvor: Blic, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tobogani dugi 400 metara

JAGODINA - Dok je u juče Srbiji vreo asfalt, mnogi Jagodinci su se posle otvaranje Akvaparka osvežavali u nekoliko bazena i toboganima dugim 400 metara. Otvaranju Akvaparka, koji se prostire na tri hektara i koji je jedna od najznačajnijih turističkih investicija na koridoru 10, juče je prisustvovalo 10.000 ljudi.

Jedan od bazena u Akvaparku je olimpijski i sagrađen je po standardima Svetske plivačke federacije, a jedan je plitak sa mnogobrojnim zanimacijama za decu. Osim bazena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Akvaparku se nalaze tobogani, tuneli, restoran brze hrane, dva kafe bara, tuševi kao i tereni za odbojku, košarku a u pripremi je i teren za odbojku na pesku. Tu je i parkiralište za 1.000 automobila.

Na svečanom otvaranju nastupila je estradna zvezda Ceca Ražnatović. Posetioci su jedva čekali da se završi zvanični deo programa, nakon čega su poskakali u bazene i osvežili se.

- Sa drugaricama sam došla iz Velike Plane. Oduševio me je bazen za decu, iako ne pripadam toj generaciji - rekla je Lenka Slavnić.

Veliki broj mama sa decom prisustvovao je otvaranju Akvaparka.

- Došla sam sa ćerkom da probamo male tobogane. Obe smo veoma zadovoljne - rekla je Marija Radunović.

Među posetiocima bilo je i stranaca.

- Moja žena je Jagodinka i svakog leta dolazimo u ovaj grad. Na ovoj građevini još uvek mora da se radi, ali ipak dobro je da Srbija napreduje jer ja u Jagodini svake godine vidim nešto novo - rekao je Hajnc Foks, gost iz Nemačke.

Posetioci smatraju da cena ulaznice neće biti visoka i da svako može sebi da priušti osveženje u Akvaparku.

- Mislim da je 100 dinara sasvim pristojna cena, ali mi smeta što ovde ništa od hrane ne sme da unese. Sok i hranu morate kupiti, a cene za to nisu male - rekla je Milanka Milovanović.

Prvi kupač koji je skočio u vodu olimpijskog bazena bio je Dejan Pegić iz Despotovca.

- Sa društvom odlazim na paraćinski bazen, ali od sada ću često dolaziti ovde. Jedva sam čekao da spasioci dozvole kupanje i da se bacim u vodu - rekao je prvi kupač Akvaparka.

Predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma prilikom otvaranja Akvaparka naglasio je da je gradnju objekta finansirala opština i da je stotinak mladih ljudi odmah dobilo posao. Izgradnjom ove vodene atrakcije zaokružuje se turistička ponuda grada.

Akvapark će raditi svakog dana od 10 do 18 časova.

Ulaz 150 dinara

Cena celodnevnog kupanja u novootvorenom Akvaparku je 150 dinara za odrasle i 100 dinara za decu. Izgradnju Akvaparka, prvog u Srbiji, finansirala je Skupština opštine Jagodina, a radovi su počeli polovinom decembra prošle godine.

Sunčanica

Ekipa Hitne pomoći, koja je dežurala na otvaranju vodene atrakcije, zbrinula je u toku popodnevnih časova tridesetak osoba koje su zbog kolapsa potražile pomoć. Kako su rekli lekari te službe, uglavnom je reč o deci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.