To je sada nemoguće Lavrov o eskalaciji nasilja u Gazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2023, 17:06

"To je sada nemoguće" Lavrov o eskalaciji nasilja u Gazi

Izrael je proglasio potpunu opsadu Pojasa Gaze i počeo da izvodi udare na tu palestinsku enklavu

Pokretanje direktnih pregovora o rešenju za Palestinu i Izrael, trenutno je teško ostvarivo, ocenio je ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov.

- Teško da će se Izraelci sada angažovati. Oni su jednostavno ogorčeni - rekao je Lavrov u intervjuu za belorusku novinsku agenciju BelTA, prenosi TASS.

Brojne neprijateljske "izjave izraelskih zvaničnika" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazuju koliko je Izrael ogorčen, rekao je ruski ministar spoljnih poslova, pozivajući se na nedavnu retoriku izraelskog premijera, ministara odbrane i ekonomije i drugih članova kabineta.

- Palestinci su takođe na ivici s obzirom da su hiljade civila ubijene ili ranjeni u izraelskoj uzvratnoj vatri - dodao je Lavrov i odbacio kao nerealnu ideju da se Izrael i Palestinci pozovu na dijalog baš sada, jer je poginuo ogroman broj ljudi i u Izraelu, i na palestinskim terotorijama, kao i brojni stranci.

Tenzije na Bliskom istoku ponovo su se rasplamsale 7. oktobra kada su pripadnici militantne organizacije Hamas izvršili iznenadni upad na izraelsku teritoriju iz pojasa Gaze.

Ovaj palestinski pokret je opisao svoj napad kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al-Aksa na Brdu hrama u Starom gradu u Jerusalimu.

Izrael je proglasio potpunu opsadu Pojasa Gaze i počeo da izvodi udare na tu palestinsku enklavu, kao i na određena područja u Libanu i u Siriji, a sukobi se vode i na Zapadnoj obali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.