To je ludost

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 10:57

"To je ludost"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra priče o ukrajinskoj kontraofanzivi dezinformacijom.

"Moram reći da je ta kontraofanziva najveća dezinformacija. Nikakve kontraofanzive, po meni, nema niti je može biti. To je ludost. Jedan prema pet po tehnici i ljudstvu ratovati je ludost", rekao je beloruski lider na sednici Saveta parlamentarne skupštile ODKB.

"Ali, ne, treba vršiti pritisak, treba podsticati Ukrajince da nastave kako bi nas udavili u tom sukobu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je suština današnjeg fronta. Vidimo to. To je iza naše ograde“, citira Lukašenka agencija BelTA.

Predsednik Belorusije je dodao da su, po njegovom mišljenju, dezinformacije veoma opasne tokom sukoba. Tokom bitke kod Kurska i kod Staljingrada, sovjetska strana je uspešno dezinformisala neprijatelja i pobedila.

Po njegovim rečima, Kijev postavlja unapred uslove kako ne bi došlo ni do kakvih pregovora. Ranije je ukrajinska strana više puta u medijima pokretala temu kontraofanzive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.