To je davno ispričana priča!

Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To je davno ispričana priča!

RIM/PODGORICA - Dušanka Pešić-Jeknić kazala je Vijestima da nije obaveštena o pokretanje krivičnog procesa protiv nje.

- Nemam saznanja o tome. Nemam nikakav komentar, to je davno ispričana priča - kazala je Pešić-Jeknić. Ona nije želela da odgovori na pitanje da li će se, ukoliko dobije sudski poziv, pojaviti pred sudom u Italiji.

Barović i Ivanišević nisu odgovarali na telefonske pozive.

Italijanska novinska agencija Ansa posebno fokusira u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << slučaju crnogorskog premijera.

- Đukanović je bio osumnjičen da je švajcarskom državljaninu Franku dela Tore dao koncesiju i licencu na uvoz cigareta u Crnu Goru i to hiljadu tona mesečno. Cigarete su kasnije švercerskim putevima prebacivane u Pulju. Sumnja se da je dao i olakšice u ilegalnom transportu cigareta preko firme „Zetatrans“ - navodi Ansa.

IZA BRAVE KLAN IZ BARIJA

RIM - Barski tužioci su minulog vikenda uhapsili i šest osoba iz klana Parizi, na čelu sa Savinom Parizijem, koji su, navodno, bili povezani sa švercom cigareta iz Crne Gore. Reč je o osam godina dugoj istrazi tužioca Selsija pod nazivom „Blue moon“ (Plavi mesec), tokom koje je u zatvoru završilo 76 osoba iz Pulje, a istraga vođena protiv 115 osoba. U pitanju je jak klan, koji vlada kvartom Japigija u Bariju i koji je uspostavio od 1990. godine čvrste veze sa Crnom Gorom i napuljskom mafijom Camorom, kao i sicilijanskom Koza Nostra.

Bavili su se švercom cigareta, trgovinom oružja, droge, ucenama. Karabinjeri Barija su, takođe, u subotu veče konfiskovali sve nekretnine uhapšenih osoba, koje su u vrednosti desetine miliona evra.

Prema informacijama te agencije, Andrija Drašković je označen kao „naslednik ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana“.

- Dušanka Pešić-Jeknić je optužena za vezu između eksponenata puljske mafije (sa navodnim bosom puljske mafije Paolom Savinom), vrhom crnogorske vlade, a posebno sa Barovićem, Vujoševićem i Đukanovićem. Iz spisa tužilaštva Pešićeva se tereti i za falsifikovanje dokumenata od 3. aprila 2001, koji su predati švajcarskom sudu za vreme procesa Franku dela Tore - objavila je Ansa.

Prema optužnici tužilaca Selsija i Pontasulje, navodi ista agencija, Ivanišević, Barović i Vujošević „transferisali su i investirali novac dobijen od mafijaške asocijacije“. Subotić je, navodno, osigurao pranje novca, donoseći ogromne sume privatnim avionom iz Švajcarske u Crnu Goru i Kipar.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.