Izvor: Politika, 01.Dec.2014, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tizer novih „Ratova zvezda” gledalo 33 miliona ljudi

Tizer (najavni reklamni spot) sedmog nastavka naučnofantastičnog serijala „Ratovi zvezda” (Star Wars), videlo je na „Jutjubu”, od petka po podne do juče, više od 33 miliona ljudi, objavio je „Holivud reporter”. Ovaj američki list očekuje da će tizer za film „Ratovi zvezda: buđenje sile” za prvih 72 sata pogledati više od 40 miliona ljudi, od kojih je većina fanova ovog serijala.

U najavnom insertu može samo da se nasluti šta publiku očekuje u bioskopima za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << godinu dana, jer se vide: čuveni robot R2D2, vojnici galaksije, čuveni svetlosni mačevi džedaja i letelice poznate iz ranijih delova serijala, a uz čuvenu temu koju je komponovao Džon Vilijams, za koju je dobio Oskara za originalnu muziku 1978. godine.

Novi film „Ratova zvezda” prati i zbirka „lego” kockica koja je proteklog vikenda takođe bila hit na internetu, kao i kratak video-spot koji predstavlja „lego” verziju tizera filma.

Filmska ekipa, na čijem je čelu reditelj Džej Džej Abrams, završila je snimanje sedme epizode serijala krajem oktobra, u britanskom studiju Pajnvud. Premijera filma već je zakazana za 18. decembar 2015. godine. Uz nove, mlade glumce, u „Buđenju slike” igraju i glumci popularni po prvoj trilogiji „Ratova zvezda” – Mark Hamil, Keri Fišer i Harison Ford.

Šest filmova serijala „Ratovi zvezda”, čiji je autor reditelj, producent i montažer Džordž Lukas, od premijere prvog filma 1977. godine, zaradila je više od 4,4 milijarde dolara na blagajnama širom sveta. Kompanija „Dizni” je kupila „Lukas film” Džordža Lukasa i prava na snimanje novih delova naučnofantastičnih serijala krajem oktobra 2012. godine, za 4,05 milijardi dolara.

Filmovi ovog serijala postali su fenomen pop kulture, uz objavljivanje istoimene knjige, kompjuterske igre i televizijske serije. Magazin „Forbs” procenio je da ukupan prihod od brenda „Star Wars” za 28 godina iznosi čak 20 milijardi dolara.

I. A.

objavljeno: 01.12.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.