Titovi brigadiri u Smederevu

Izvor: B92, 01.Sep.2012, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titovi brigadiri u Smederevu

Smederevo -- U naselju omladinskih radnih akcija "Sedam sekretara SKOJ-a" u Smederevu okupilo se 130 bivših brigadira radnih akcija.

Povod okupljanja na ovom mestu je to što su tu boravili "akcijaši" u vreme kada je dobrovoljni omladinski rad bio slavljen.

Okupljeni brigadiri došli su da se prisete vremena kada su izgrađivali puteve i pruge u Jugoslaviji. Akcijaše je pozdravio Arif Sirotanović, bratanac nekadašnjeg heroja rada rudara Alije Sirotanovića.

"Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se osećam mlađi za dvadesetak godina, kada smo poslednji put bili na akciji u Kikindi 1989. godine. Suze radosnice koje su bile ovde, u Smederevu, ništa nisu manje nego što su bile one kada smo se rastajali 1989. u našoj smeni u Kikindi", rekao je pozdravljajući brigadire Arif Sirotanović.

"Mi brigadiri ne umemo drugačije da živimo nego da širimo bratstvo, ljubav, drugarstvo, prijateljstvo, koje ćemo preneti na naše mlađe, jer nećemo dozvoliti da se prekine drugarstvo stvoreno na radnim akcijama", rekao je on.

Sirotanović je izrazio uverenje da će u Smederevu već naredne godine "vijoriti više zastava iz svih republika bivše Jugoslavije" u nadi da će brigadiri "izgraditi te porušene mostove".

On je najavio da će sutra u Smederevo stići još brigadira.

Prvi skup brigadira održan je u Smederevu prošle godine, 28. maja, a od naredne će se akcijaši okupljati 9. juna, na dan kada su počinjale omladinske radne akcije u Jugoslaviji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.