Tito ubijao komuniste u Španiji

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tito ubijao komuniste u Španiji

Šokantni detalji iz Titovog života - Najveći sin naših naroda vodio odsek za likvidacije Staljinove NKVD.

U slovenačkim arhivama pronađene neobjavljene beleške Brozovog biografa Vladimira Dedijera, koje pokazuju zašto je Tito do kraja života ćutao o svojoj ulozi u španskom građanskom ratu.

Josip Broz Tito je za vreme španskog građanskog rata bio vođa specijalne jedinice sovjetske tajne službe NKVD za likvidiranje trockista i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << komunista koje je Staljin stavljao na listu za odstrel - kaže ekskluzivno za Pres novinar Pero Simić, autor nekoliko knjiga koje su razotkrile tajnu stranu biografije Josipa Broza.

Simić otkriva da je Tito u Španiji organizovao i ubistva jugoslovenskih komunista da bi eliminisao sve ljude koji su mogli da mu se na bilo koji način suprotstave da dođe na čelo KPJ.

Dedijerov arhiv

Preživela 18 dana izgubljena u rupi

Troje poginulo na ringišpilu u Španiji

Španija: Negovateljica ubila troje dece! (VIDEO)

Simić je do ovih podataka došao u neobjavljenim beleškama najpoznatijeg Titovog biografa Vladimira Dedijera, koji se nalaze u Arhivu Slovenije. Ovo otkriće potpuno menja karakter i ulogu „najvećeg sina naroda i narodnosti SFRJ" u našoj istoriji, jer i pored ranijih saznanja o Titovim vezama sa Staljinovim čistkama, prvi put se javno govori o njegovoj najvećoj tajni - da je lično predvodio jedinicu za koju se govori da je u španskom ratu ubila više komunista nego cela Frankova vojska zajedno.

(P R E S S)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.