Titanik: Oušengejt su upozorili, kaže Džejms Kameron, režiser filma o brodu koji nije završio prvo putovanje

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 09:36

Titanik: "Oušengejt su upozorili", kaže Džejms Kameron, režiser filma o brodu koji nije završio prvo putovanje

Džejms Kameron, filmski režiser koji je 33 puta zaronio do olupine Titanika, kaže za BBC da je odmah posumnjao da je podmornica izgubljena.

Džejms Kameron, koji je 1997. režirao film Titanik, kaže za BBC da je gubitak podmornice Titan osetio "u sopstvenim kostima".

Kameron je 33 puta zaronio do olupina Titanika.

Kada je podmornica nestala, bio je na brodu, te je za nestanak saznao tek u ponedeljak.

Čim je čuo da je podmornica istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgubila i navigaciju i kontakt, odmah je posumnjao da je došlo do nesreće.

"Osetio sam da je podmornica nestala jer su se istovremeno pokvarili elektronika, komunikacioni sistem i uređaj za praćenje.

"Odmah sam pozvao poznavaoce podvodne zajednice i za sat vremena saznao da su bili na 3.500 metara spuštajući se ka dnu od 3.800 metara", rekao je Kameron.

Pogledajte zašto je more oko olupine Titanika opasno

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"DUGA I KOŠMARNA ŠARADA" Šok optužbe režisera "Titanika" na račun američkih vlasti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023

Američka mornarica je saopštila da je čula zvuk koji odgovara imploziji kada je komunikacija izgubljena oko dva sata nakon što su zaronili...Režiser filma "Titanik" i stručnjak za podmornice, Džejms Kameron, rekao je da je predvideo Titanovu imploziju nekoliko dana pre nego što su pronađeni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.